Jdi na obsah Jdi na menu
 


No a opravdu "přímo skvěle" jsme završili sezónu 20. října 2007 na klubové výstavě v Brně Modřicích, kde posuzoval pan Kirill Barbosov. Montymu byla vyčtena délka (s tím bych souhlasila) a hrubé rysy, tudíž dostal VD, Endy je naopak moc vysoký a méně osrstěný a taktéž dostal VD.

Pod tímto dojmem nezbývá než konstatovat, že si opravdu rozmyslíme zda budeme dále jezdit na výstavy, když naši i zahraniční rozhodčí mají tak odlišné aplikování standardu.

_____________________________________________________________________________________

Neděle 7. října 2007, České Budějovice. Tuto výstavu jsme pojali jako výlet, jelo nás plné auto s tím, že si prohlédneme město. Ale po posouzení panem Milanem Rabou, kdy Monte Cristo byl ohodnocen V a Endy dostal opět VD se nám moc nechtělo. Ale byli jsme přemluveni dalšími členy posádky a tak jsme si zbytek dne zpříjemnili procházkou po památkách Českých Budějovic.

_____________________________________________________________________________________

V sobotu 15. září 2007 jsme se vydali na krajskou výstavu do Liberce, kde čivavy posuzoval pan Karel Hořák. Již při sledování posuzování pejsků a fen, kteří šli na řadu před námi jsme z toho neměli dobrý pocit. A tušení bylo správné - ačkoliv Monte Cristo byl ohodnocen V1 vítěz třídy, Endy dostal naše první VD, z kterého jsme byli opravdu zklamaní.

_____________________________________________________________________________________

Opět jsme měli štěstí na rakouskou rozhodčí. 9. září 2007 jsme byli na národní výstavě v Brně, kde nás posuzovala paní Gertruda Pinner. Monte Cristo, poprvé ve třídě mladých, získal V1 CAJC v konkurenci jedenácti psů, což pro nás bylo velké a příjemné překvapení. Endy v konkurenci čtyř psů získal V2 Res. CAC.

__________________________________________________________________________________________

V neděli 2. září 2007 jsme se zúčastnili mezinárodní výstavy v Mladé Boleslavi. Zde nás posuzovala paní Zdena Jílková. Oba kluci skončili na druhém místě s tím rozdílem, že Endy v mezitřídě získal V2 Res. CAC a Monte ve třídě dorostu VN2.

__________________________________________________________________________________________

18. srpna 2007 jsme se zúčastnili krajské výstavy v Brně. Vrátili jsme se s úspěchem, když Monte Cristo byl oceněn VN1 a Endy dostal V1 VT KV, posuzovala nás paní Zdena Jílková.

__________________________________________________________________________________________

Ačkoliv je to pro nás dost daleko, vydali jsme se v sobotu 4. srpna 2007 na krajskou výstavu konanou v areálu Ostravskoslezského hradu v Ostravě. Cesta byla dlouhá a hlavně namáhavá pro Montyho, bylo mu špatně, a tak jsme se rozmýšleli zda ho předvést či nikoliv. Prostředí hradu bylo moc pěkné a příjemné, organizace výstavy byla o něco horší. Po tříhodinovém čekání jsme se dostali na řadu. Rozhodčí pan Petr Řehánek nás posoudil takto: Monte VN1, Endy V1 vítěz třídy.

__________________________________________________________________________________________________

V den státního svátku 5. července 2007 jsme se vydali do Černošic u Prahy na krajskou výstavu. Po opravdu úmorné cestě, kdy jsme v Praze zabloudili a pak ještě jeli po objížďce, nás ani nepřekvapil asi stometrový zástup lidí čekajících na přejímku. Co se týče organizace, musím říct nejhorší výstava, kterou jsme doposud navštívili. Ještě že naši kluci nás potěšili, Monte Cristo byl ohodnocen velmi nadějný bez pořadí a Endy poprvé v mezitřídě dostal V1 vítěz třídy od rozhodčí paní Marie Maruškové.

____________________________________________________________________________________

24. června 2007 jsme se zúčastnili Mezinárodní výstavy v Brně. Potom, když jsme odcházeli z kruhu s Monte Cristem s tím, že jsme neposouzeni jelikož rozhodčí paní Brigitte Bregenzer (A) nenahmatala Montemu varlata plně sestouplá v šourku (podle standardu vylučující vada, byť způsobená nejspíš strachem), jsme byli značně rozladěni a veškeré nadšení nás opustilo. Při předvádění Endyho, když jsem slyšela jaké ohodnocení dostávají psi před námi, jsem si s úsměvem říkala ať to máme za sebou a jedeme domů. Paní rozhodčí, jak se říká, je opravdový metr a tak nás potěšilo, když nás vybrala do užšího výběru. Několikrát jsme si ještě obešli kolečko a opět postavili psy do postoje. Při tom, když na nás ukázala zvednutý palec, že jsme první, jelikož mluvila německy a my bychom jí nerozuměli, jsem nevěřila vlastním očím. Když s takovou razancí udělovala známky D a VD, jsme moc pyšní na to, že nám udělila známku V1 a titul CAJC, kterým jsme splnili podmínky pro udělení Českého Junior šampiona.

______________________________________________________________________________________

Do Hradce Králové jsme jeli v sobotu 2. června 2007 na Krajskou výstavu. Monte Cristo byl ohodnocen VN1, Endy dostal V2. Posuzoval nás pan Antonín Mudra.

________________________________________________________________________________________

20. května 2007 jsme se vydali do Litoměřic na Mezinárodní výstavu psů, pořádanou na výstavišti Zahrada Čech. Zúčastnil se pouze Endy jelikož třída štěňat, v které by byl Monte, tam nebyla. V konkurenci šesti psíků jsme byli ohodnoceni V3 od rozhodčí paní Marie Maruškové.

_________________________________________________________________________________________

V sobotu 5. května 2007 jsme se zúčastnili klubové výstavy v Lysé nad Labem. Zde nás posuzoval Ing. Ivo Bartek. Poprvé jsme šli do kruhu s oběma pejsky. Endy se umístil na nádherném prvním místě V1 CAJC v konkurenci sedmi psů a Monte Cristo byl ohodnocen ve třídě štěňat VN3.

______________________________________________________________________________________________________________

V neděli 29. dubna 2007 se konala Mezinárodní výstava psů na Pražském výstavišti Letňany. Zde nás posuzovala Ing. Ivana Síbrtová. Ačkoliv nás posoudila jako nejlepší z dvanácti pejsků, bohužel jsme odešli s ohodnocením V1 bez titulu. 

____________________________________________________________________________________________

Na Výstavišti v Českých Budějovicích dne 22. dubna 2007 proběhla Mezinárodní výstava psů, které jsme se zúčastnili. Ve velké konkurenci dvanácti pejsků jsme se umístili na krásném třetím místě s hodnocením V3 od Mgr. Boženy Ovesné.

____________________________________________________________________________________________

15. dubna 2007 se uskutečnila Národní výstava psů všech plemen na Výstavišti Černá Louka v Ostravě. Zde nás posuzoval pan Antonín Mudra. Tato výstava pro nás skončila prozatím naším největším úspěchem a to V1 CAJC.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

V sobotu 7. dubna 2007 jsme se zúčastnili krajské výstavy v Mladé Boleslavi s názvem VIII. POJIZERSKÁ VÝSTAVA. Zde nás posuzovala Ing. Ivana Síbrtová a byli jsme ohodnoceni na V4.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

V neděli 11. února 2007 jsme se vydali na XV. Mezinárodní výstavu psů do Brna. V konkurenci 10 psíků jsme skončili na krásném třetím místě s ohodnocením V3. Posuzoval nás pan Ing. Ivo Bartek.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

14. ledna 2007 proběhla II. Hanácká národní výstava psů v Olomouci, které jsme se zúčastnili poprvé ve třídě mladých. V konkurenci čtyř psů jsme se umístili na krásném druhém místě s ohodnocením V2. Rozhodčím byl pan Ing. Leoš Jančík.