Jdi na obsah Jdi na menu
 


21.září 2014

Na Memoriálu Fratiška Vojtěcha jsme neupěli, protože na vyhánění zvěře z houštin Akim vyhnal srnu, kterou hlasitě pronásledoval a bohužel se nestihl v časovém limitu vrátit.

Na CACIB České Budějovice byl Akim ohodnocen VD rozhodčím Petrem Dvořákem.

8. září 2014

Tento víkend byl pro nás opět plný krásných zážitků, neboť jsme se s Akimem zúčastnili již třetího ročníku Baldeckého poháru. První ročník vyhrál Igor, Cit se zúčastnil druhého ročníku a skončil třetí, no a co Akim? Předvedl perfektní výkon, ale již tradičně chyběl ten pověstný kousek štěstí, které sedlo na nos jiným psím kamarádům.

 Baldecký pohár je dvoudenní soutěž ohařů, složená z lesní a vodní práce. Opět se konala v opravdu krásném prostředí Baldeckých lesů a Stašovských rybníků poblíž Poličky. Zázemí dětského tábora a perfektní příprava zkušených pořadatelů dokreslila zdárný chod celé této výjimečné akce.  

Jak již bylo řečeno, Akim nám udělal radost. Ve velice silné konkurenci se snažil a ostudu nám snad neudělal. Sobotní lesní zkoušky, jsme zvládali bez větších problému až na poslední disciplínu práce na pobarvené stopě, kde nás musel pan rozhodčí jednou opravit. Toto zaváhání Akim napravil bezchybnou a rychlou prací na dohledávkách a vlečkách. Neděle byla ještě lepší. Akim již chybu neudělal, dokonce byl i několikrát pochválen samotnými pány rozhodčími. Pohár jsme tak zvládli v I.ceně, s 334 body a obdrželi jsme i pohárek za nejrychlejší práci s liškou, kdy se sčítali všechny časy z ohrádky, dohledávky a vlečky. V konečném pořadí jsme se dělili o 3 a 4 místo, přičemž rozhodla chovnost proti našemu kandidátu chovu. Zajímavostí je, že Akim byl nejmladším zúčastněným psem.

bp-1.jpg 

 

akim-bp.jpg

 bp-2.jpg

 

23.srpna 2014

V sobotu jsme se zúčastnili zkoušek SVP v Tisové, kde je opravdu hezký a pro zkoušky ideální rybník Chobot.

Rozhodčí posuzovali s přísným metrem, ale spravedlivě. Náš Akim byl trochu vzpurnější něž obvykle, a tak se nám to projevilo na poslušnosti hned po první disciplíně ochotě na hluboké vodě. Ostatní disciplíny již provedl jak se patří. Zkoušky složil  v I. ceně s 95 body v celkovém pořadí jako třetí pouze o jeden bod za vítězem.

svp-tisova.jpg

 

3.srpna 2014

Akim nám opět udělal radost, když v rámci příprav na vyšší zkoušky a soutěže v sobotu 2.srpna úspěšně složil již druhé lesní zkoušky v I. ceně. Za těmito zkouškami jsme putovali až do Náchoda vzdáleného necelých 80km. Všechny zkoušené psi prověřilo nejen tropické počasí, ale především náročný terén na vlečkách, kde zaváhal i náš svěřenec, jinak pracoval na výbornou.

lz-nachod.jpg

26.července 2014

Dnes nám Akim udělal radost, jelikož složil zkoušku z vodní práce pouze s jedním zaváháním na hluboké vodě, tedy v I. ceně s 96 body. Akim jako vždy podával energický výkon s obrovskou snahou vyhledat zvěř.

Další příjemným překvapením byl výkon potomka po našem Igorovi, Atose od Postolovského dvora, který tytéž zkoušky složil s plným počtem bodů. Po celou dobu Atos podával perfektní a vyrovnaný výkon. Za zmínku stojí špičková práce na ochotě na hluboké vodě, kterou podědil po svém otci Igorovi z Husína. Poděkování za prezentaci samozřejmě patří i jeho vůdci Romanu Moravcovi. Oběma přejeme mnoho dalších úspěchů.

svp-trnov.jpg

19. července 2014

Dnes proběhly Lesní zkoušky v Semíně u Pardubic.  Zúčastnili jsme se psem Akimem od Postolovského dvora, samozřejmě manžel vedl a já jsem dělala "servismana" .

MS Semín se jako pořadatel zkoušek zhostilo výborně. Pouze počasí bylo až moc horké a trochu pejskům škodilo, počet startujících devíti psů se ihned po ohrádce snížil na sedm, a tak veškeré disciplíny probíhali rychle. My jsme měli pouze drohné zaváhání na vlečce se zajícem, ale jinak se Akim předvedl moc pěkně.

Akim od Postolovského dvora 236 bodů I. cena, třetí v celkovém pořadí.

 

lz-semin.jpg

 

 14. června 2014

Oblastní výstava Náměšť na Hané spojená s klubovou výstavou Německých krátkosrstých ohařů. Počasí ani pan rozdčí nám moc nepřál :-)

Akim od Postolovského dvora - VD3 - rozhodčí Josef Novák

 

m-a-namest.jpg